Battle of the Coast 2018

image003

KICK OFF EUROTOUR STAND UP PADDLING @ THE SPOT ZANDVOORT

Dit jaar is de Battle of The Coast de kick off van de Eurotour SUPpen. In het weekend van 5 en 6 mei strijdt de internationale Stand Up Paddle top om de titel ‘winnaar Battle of The Coast’.

De Eurotour is het grootste Stand Up Paddle evenement wereldwijd. Met 10 events in 8 verschillende Europese landen is de Eurotour nu groter dan ooit en de BOTC is de kick-off van dit jaar! Atleten van over de hele wereld hebben zich inmiddels al ingeschreven voor dit jaarlijkse evenement.

Ook kunnen Nederlandse atleten zich tijdens de Beachrace kwalificeren voor het wereldkampioenschap in Brazilië (ISA World SUP and Paddleboard Championship 2018). De BOTC is het enige officiële Nederlandse Kampioenschap SUP beachrace die in Nederland wordt georganiseerd.

In het weekend van 5 en 6 mei worden er in drie verschillende disciplines gestreden:

  1. De Beachrace
  2. De Sprintrace
  3. De Downwinder

Elke discipline kent zijn eigen winnaar of winnares. De uiteindelijke winnaars (man + vrouw) van de Battle Of The Coast zijn de atleten die de beste score op alle drie de races hebben behaald.

Wanneer welke race plaats vindt blijft tot het weekend spannend, afhankelijk van de condities wordt het wedstrijdschema bekend gemaakt. Hou de Facebookpagina (www.facebook.com/battleofthecoast) nauw in de gaten om up-to-date te blijven!

Vanaf het strand kunnen bezoekers deze spectaculaire races aanschouwen. Maar ook kunnen ze zelf in actie komen door zich in te schrijven voor Stand Up Paddle Clinics, een surfmarkt bezoeken en genieten van World Streetfood. Voor de jonge bezoekers organiseren we verschillende Salt Water Clinics zoals Golfsurfen en Suppen.

Het terrein is gratis toegankelijk.

Dit festival kan nooit plaats vinden zonder onze partners: Red Bull, Fanatic, The Spot, ION, Eurotour, de Gemeente Zandvoort, Brandbox, Center Parcs en Van den Berg Surf.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in EuroSupA, Evenementen, Nieuws, SUPNL, Wedstrijden. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s